De Avond van de Jazzmuziek

Chet Baker, Miles Davis, Ella Fitzgerald, John Coltrane, Duke Ellington, Herbie Hancock… iconische namen uit de rijke jazzgeschiedenis die zeker niet vergeten mogen worden! Daarom is op De Avond van de Jazzmuziek hun muziek te horen. Het Metropole Orkest speelt de mooiste klassiekers uit de rijke jazzgeschiedenis met toonaangevende Nederlandse artiesten uit de jazz en popmuziek. De NTR registreert de registratie van de avond voor tv en radio.

Of je nu een fervent liefhebber bent of (nog) weinig van jazz weet, de Avond van de Jazzmuziek is er voor iedereen. Een feest van herkenning voor de echte jazzliefhebber, een trip down memory lane voor hen die de jazz een beetje zijn vergeten en een ware ontdekkingsreis voor nieuwe jazzfans. Met prachtige filmopnamen en historische beelden op groot scherm.

Van So What tot Let’s Get Lost en van Stella by Starlight tot My Favourite Things; een greep uit de nummers die ten gehore worden gebracht door het Metropole Orkest samen met een aantal fantastische vocalisten en instrumentalisten uit de Nederlandse jazz en pop: Yuri Honing, Alain Clark, Trijntje Oosterhuis, Jeangu Macrooy, Sabrina Starke, Sven ‘Hammond’ Figee en de legendarische oud-drummer van Chet Baker, John Engels.

Metropole Orkest is hét pop en jazzorkest van Nederland en geniet wereldwijde erkenning in het genre door samenwerkingen met vele jazzlegendes. Voor de Avond van de Jazzmuziek staat het orkest onder leiding van jazzvirtuoos Dennis Mackrel. De Amerikaan werd wereldberoemd als drummer en orkestleider van de Count Basie Orchestra. Momenteel is Mackrel de chef-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Gastpresentaties zijn er onder anderen van Matthijs van Nieuwkerk, Mathilde Santing en vele andere jazzliefhebbers.

Uitgezonden in Nederland – NTR 2018